top of page

Taloushallinnon datasta hiilijalanjälki

Tekninen osuus

Pilvipohjainen palvelu

CarbonLinkin käyttö tapahtuu oman käyttöliittymän kautta. Palveluun kirjaudutaan sisään, kytketään rajapinnat päälle ja laskenta aloitetaan. Myös menneiden vuosien hiilipäästöjen laskeminen onnistuu eli voit saada laskettua hiilijalanjäljen vaikka edelliseltä kolmelta vuodelta, mikäli käytössä on ollut sama taloushallinnon palvelu.  

Rajapinnat

Palvelu kytkeytyy uusiin järjestelmiin jatkuvasti. Tällä hetkellä rajapinnat toimivat Netvisorin ja Procountorin asiakkaille. Hiililaskenta on myös mahdollisuus matka- ja kulunhallintajärjestelmä M2 kautta. Lisää rajapintoja julkaistaan kun pilotit on saatu testattua.

Tietoturva

Tietoturva on meille tärkeä asia ja talousdataa käsitellessä noudatamme tarkkoja ohjeita, jotta ihmisten omia tietoja ei sisällytetä hiililaskentaan. Hililaskennassa ei käsitellä ollenkaan ihmisten henkilötietoja vaan käytämme pelkästään sähköisten laskujen tiettyjä rivejä sekä kirjanpidon tietoja. Palveluun kirjaudutaan organisaation Google- tai Microsoft-tunnuksilla. Kertakirjautuminen (SSO) tukee samaa kaksivaiheista tunnistusta kuin normaalistikin, ja pitää pääsyn organisaation yleisen käyttäjähallinnan alla.

Visualisoinnit ja kategorisoinnit

Palvelumme visualisoi ja kategorisoi hiilijalanjälkeä. Visualisoinnit auttavat hahmottamaan heti, miten hiilijalanjälki koostuu. Palvelustamme voi ladata myös koko hiilijalanjäljen taulukkodokumenttina, mikäli itse haluaa pureutua siihen tarkemmin. CarbonLink voi myös lähettää dataa autimatisoidusti PowerBi-palveluun. 

bottom of page