top of page

Taloushallinnon datasta hiilijalanjälki

Tekninen toteutus

Pilvipohjainen palvelu

CarbonLink on täysin pilvipohjainen tarpeiden mukaan skaalautuva järjestelmä. Järjestelmän käyttö tapahtuu oman käyttöliittymän kautta. Palveluun kirjaudutaan sisään, kytketään rajapinnat päälle ja laskenta aloitetaan. Myös menneiden vuosien hiilipäästöjen laskeminen onnistuu, eli voit saada laskettua hiilijalanjäljen vaikka edelliseltä kolmelta vuodelta, mikäli käytössä on ollut sama taloushallinnon palvelu.  

Rajapinnat

Palvelumme kytkeytyy uusiin järjestelmiin jatkuvasti. Tällä hetkellä rajapinnat toimivat Netvisorin, Procountorin, Netvisorin, Administerin, Oracle Netsuiten ja Emcen asiakkaille. Hiililaskenta on myös mahdollisuus M2 matka- ja kulunhallintajärjestelmän kautta. Lisää rajapintoja julkaistaan kun pilotit on saatu testattua.

emce-logo.png
oracle-netsuite.jpg

Palvelumme rajapinta tukee myös integraatioita, joissa data tuodaan meille laskentaa varten ja hiililaskennan tulokset joko haetaan laskennan valmistuttua esimerkiksi organisaation omaan BI-järjestelmään visualisointia varten tai tuloksia tarkastellaan käyttöliittymämme kautta. Jos kiinnostuit tästä vaihtoehdosta ota meihin yhteyttä!

Tietoturva

Tietoturva on meille tärkeä asia ja talousdataa käsitellessä noudatamme tarkkoja ohjeita, jotta ihmisten omia tietoja ei sisällytetä hiililaskentaan. Hiililaskennassa ei käsitellä lainkaan henkilötietoja, vaan käytämme pelkästään sähköisten laskujen laskurivejä, ostettuun palveluun tai tuotteeseen liittyviä tietoja, sekä kirjanpidon tietoja.

 

Palveluun kirjaudutaan oman organisaation Google- tai Microsoft-tunnuksilla. Kertakirjautuminen (SSO) tukee organisaationne omia tietoturvavaatimuksia, esimerkiksi kaksivaiheista tunnistautumista ja pitää pääsyn organisaation yleisen käyttäjähallinnan sekä kontrollin alla.

Toimittajariippumattomuus

CarbonLinkin hiilijalanjälkilaskuri ei vaadi toimiakseen minkään tietyn järjestelmän ostamista ja ylläpitoa, vaan integroidumme olemassa olevaan järjestelmäänne suoraan, kunhan siihen vain on API-rajapinta (Application Program Interface) olemassa.

Visualisoinnit ja kategorisoinnit

Palvelumme visualisoi ja kategorisoi hiilijalanjälkeä. Visualisoinnit auttavat hahmottamaan heti, mistä hiilijalanjälki koostuu. Koko hiilijalanjäljen voi myös ladata taulukkodokumenttina, mikäli siihen halutaan pureutua tarkemmin. CarbonLink voi myös lähettää dataa automatisoidusti PowerBi-palveluun. 

Hiilijalanjäljen laskenta

Kun talousdata sisältää tarpeeksi tarkkaa tietoa ostetun palvelun luonteesta, käytetyistä palveluista tai tuotteen määreistä, on talousdatan pohjalta mahdollista laskea tarkka aktiivisuuspohjainen hiilijalanjälki. Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi sähkön ja veden kulutus, lennot sekä ajetut kilometrit.

Jos laskudata on yleisempää, sille voidaan laskea hiilijalanjälki käyttäen hyväksi tieteeseen ja tutkimukseen pohjautuvia eri toimialojen ja toimintojen europohjaisia keskiarvoistettuja kertoimia.

bottom of page